Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ny ESO-rapport: Balansen mellan Riksbanken och Finansen

20 september 2022

På ett seminarium hos ESO den 19 september presenterade Lars Calmfors, Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet, och Institutet för Näringslivsforskning (IFN), John Hassler, Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet, och Anna Seim, Nationalekonomiska institutionen, Stockholms universitet, en ny ESO-rapport. 

En välfungerande samverkan mellan finans- och penningpolitiken är central för en effektiv stabiliseringspolitik. Ändå saknas idag tydliga riktlinjer för hur samspelet ska gå till. Finanspolitiken skulle kunna spela en större roll i konjunkturstabiliseringen men då krävs ett starkare finanspolitiskt ramverk. Det visar en ny rapport till ESO som publicerades den 19 september.

Läs mer och se seminariet hos ESO

Läs rapporten.