Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Vilka är de som vill flytta till Sverige och varifrån kommer de?

9 maj 2023

Vilka trender går det att se i migrationsbenägenheten i låginkomstländer över tid? Hur kan data om migrationsbenägenhet användas för att förutspå framtida potentiella migrationstrender? Det är några av frågorna som diskuteras utifrån en ny rapport, ”Under ytan: Hur många och vilka vill lämna sina länder för att flytta till EU och Sverige?” författad av bland annat Olle Hammar, forskare vid IFN. Seminariet arrangerades av Delmi och sändes i SVT Forum.

Med stöd av data från Gallup World Poll (GWP), en världsomspännande årlig undersökning som täcker 160 länder och 99 % av världens befolkning, undersöker rapporten ”Under ytan: Hur många och vilka vill lämna sina länder för att flytta till EU och Sverige?” frågor som: Vilka är de som vill flytta till Sverige och varifrån kommer de? Hur kan data om migrationsbenägenhet användas för att förutspå framtida migrationstrender?

Medverkade gjorde Olle Hammar, forskare vid IFN. 

Se hela seminariet här.