Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Finska EVA och Etla besökte IFN

21 september 2023

Finlands äldsta marknadsliberala tankesmedja EVA och finska Näringslivets forskningsinstitut Etla besökte IFN under en resa till Sverige. Ämnen av särskilt intresse var ekonomi, invandring, energi och arbetsmarknad.

EVA är Finlands äldsta marknadsliberala tankesmedja och genomför utredningar, opinionsmätningar och politikförslag. Bland annat har de följt det finska folkets vyer om Nato sedan 1980-talet.

EVA:s personal – tillsammans med finska Näringslivets forskningsinstitut Etla:s vd Aki Kangasharju, besökte IFN under en resa till Sverige. Ämnen av särskilt intresse var ekonomi, invandring, energi och arbetsmarknad.

Från IFN deltog vd Fredrik Sjöholm, samt programcheferna Thomas Tangerås, Daniel Waldenström och Joacim Tåg. Samtalen handlade mycket om Sveriges energipolitik, skattesystem, Finlands blixtsnabba beslut gällande Nato, den finska ekonomin samt den svenska arbetsmarknaden.