Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Daniel Waldenström presenterade forskning om förmögenhetsutveckling i västvärlden på toppkonferens

20 oktober 2023

Daniel Waldenström, forskare vid IFN, bjöds som ensam svensk forskare in till en toppkonferens vid Federal Reserve Bank of Chicago. Detta var en specialkonferens med fokus på inkomster, förmögenhetsfördelning och historisk utveckling gällande nyss nämnda områden, och Daniel som var inledningstalare verkade under dessa dagar tillsammans med andra världsledande nationalekonomer.

Konferensen handlade om inkomster och förmögenhetsfördelning och historisk utveckling och Daniel, som var inledningstalare, presenterade sin forskning om ekonomisk ojämlikhet. Daniels forskning har kastat nytt ljus på förmögenhetsfördelningen i västvärlden samt visat vilka faktorer som genererat att vi idag är rikare och mer jämlika än någonsin förr, specifikt i Europa.

 - Jag är glad och hedrad över inbjudan. Jag tvekade aldrig när det kom till min medverkan, denna specialkonferens är en utmärkt plattform att synliggöra ens forskning, men helt klart även ett forum där du kan utbyta tankar och erfarenheter med andra forskare. Jag fick mycket konstruktiv feedback och förslag till förbättringar, återkoppling som jag är oerhört tacksam för.

Att få pröva sina forskningsresultat inom den internationella forskareliten kan ses som det yttersta kvalitetstestet. All respons som Daniel fått under och efter konferensen kommer alltså skapa bättre förutsättningar för att förbättra och utveckla kvalitén på hans fortsatta forskning. Daniels presentation från konferensen kommer presenteras i tidskriften Explorations in Economic History under 2024.

Utifrån IFN:s synvinkel är Daniels framträdande inte bara stärkande för varumärket, det bli även än mer tydligt att den forskning som IFN bedriver uppmärksammas i internationella forskningssamhang och därmed håller hög internationell kvalité.