Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Andreas Bergh och Thomas Tangerås nya ledamöter vid IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

7 december 2023

Andreas Bergh, forskare vid IFN och docent i nationalekonomi vid Lunds universitet, samt Thomas Tangerås, forskare vid Institutet för Näringslivsforskning och docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet, har valts in som nya ledamöter vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA:s) avdelning ekonomi.

Torsdagen den 7 december valdes Andreas Bergh och Thomas Tangerås, båda forskare vid IFN, in som nya ledamöter vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) avdelning ekonomi.

”Det är en stor glädje för mig att bli invald som ledamot i IVA. Det ska bli mycket lärorikt att delta i och bidra till deras verksamhet. Jag kommer ta mig an min nya roll på ett engagerad, ansvarsfullt och nyfiket vis”, sade Thomas Tangerås.

”Jag är oerhört glad över att bli invald som ledamot i IVA. Att vara en del av denna samhällsviktiga verksamhet är ärofullt, och jag är ödmjuk inför uppgiften”, säger Andreas Bergh.

Marcus Wallenberg, preses IVA och Tuula Teeri, vd för IVA skriver i ett gemensamt uttalande följande:

”De nya ledamöternas samlade erfarenheter och kompetenser kommer att bli ett viktigt tillskott för oss som akademi. Det här gör att vi ytterligare stärker och breddar IVAs kompetenser i viktiga framtidsfrågor så som artificiell intelligens och hållbar utveckling, säger Marcus Wallenberg, preses IVA och Tuula Teeri, vd för IVA i ett gemensamt uttalande”.

Andreas Bergh och Thomas Tangerås tiillträdde sina roller som nya ledamöter vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) avdelning ekonomi den 7 december 2023.

Läs mer här.