Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Fredrik Sjöholm höll föredrag om deglobalisering i Värnamo

7 februari 2024

Fredagen den 1 februari deltog Fredrik Sjöholm i ett frukostmöte som arrangerades av Värnamo Näringsliv, Värnamo Företagarförening & Företagarna. Fredrik talade på temat deglobalisering. 

Efter en tid där globaliseringen tycktes gränslös, med ständigt ökande handel och kapitalflöden över nationsgränserna, har vi nu nått en punkt där världen ser annorlunda ut. Handeln har börjat avta, Kina har infört nya tullar, USA har engagerat sig i handelskrig, och EU har tagit en mer protektionistisk hållning. Dessa förändringar utmanar de tidigare normerna och tvingar företag att omvärdera sina strategier.