Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Johan Wennströms forskning uppmärksammas stort

4 juni 2021

Johan Wennström är statsvetare och verksam vid IFN. Han är aktuell med forskning om vad som kan förklara att väljare attraheras av antietablissemangspartier. Nu uppmärksammas hans forskning på två uppslag i VLT.

Kulturredaktören Erik Jersenius har tagit del av Johans forskning baserad på den amerikanske socialpsykologen Jonathan Haidts teori om att vi styrs av sex olika moraluppfattningar. Johan Wennström applicerar teorin på svensk politik och finner förklaringar till varför väljarna lämnar de traditionella partierna till förmån för nya populistiska partier.

Läs artikeln här (bakom betalvägg)

Läs en vetenskaplig artikel om ämnet här

Hör även Johan Wennström berätta om sin forskning i IFN-podden