Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Lärdomar om integration

21 juni 2021

Mats Hammarstedt, Linnéuniversitetet och affilierad till IFN, var en av de forskare som medverkade när SNS höll ett webbinarium om projektet Lärdomar om integration.

I och med webbinariet avslutas det treåriga forskningsprojektet som haft huvudfrågan hur nyanlända kan integreras bättre i Sverige.

Mats Hammarstedt skrev rapporten Enkla jobb och kunskaper i svenska – nycklar till integration? inom ramen för projektet tillsammans med Per Skedinger, IFN, och adjungerad professor vid Linnéuniversitetet och Simon Ek, doktorand vid Uppsala universitet och affilierad till IFN. I rapporten visar de att enkla jobb är en väg in på arbetsmarknaden för nyanlända och att arbetsgivare inte fäster så stor vikt vid fullgjord SFI-utbildning när de tar rekryteringsbeslut.

Bland de medverkande vid webbinariet fanns Roger Mörtvik (S) statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, och Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Se webbinariet hos SNS