Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Global Award-vinnaren Saras Sarasvathy på IFN

23 maj 2022

Årets vinnare av Global Award for Entrepreneurship Research, professor Saras Sarasvathy besökte IFN under måndagen. 

Saras Sarasvathy höll ett seminarium på IFN.

I samband med sitt besök i Stockholm där hon under onsdagen ska motta priset samt hålla prisföreläsning, höll hon även ett seminarium på IFN "Scaling Without Capital? Penrosean Resource Substitution in an Accelerator" Hon spelade även in en podd där hon på ett lättillgängligt vis beskriver delar av det arbete hon nu prisas för, nämligen Effectuation-teorin som är en modell som visar hur entreprenörer arbetar och hur entreprenörskap formas. Hon ger även policyrekommendationer kring hur entreprenörskap kan läras ut redan i tidig ålder och vad sådana kunskaper ger för samhällseffekter i stort.

Global Award for Entrepreneurship Research belönar forskning som bidragit till att öka förståelsen för entreprenörskapets betydelse. Priset är med sin prissumma och sin globala ansats unikt i sitt slag. Priset består av statyn "Guds Hand" av Carl Milles och en prissumma på 100 000 euro.

Prisets grundare är Entreprenörskapsforum, medgrundare är Institutet för Näringslivsforskning, IFN, medfinansiär är Vinnova. Donator är Lars Backsell. 

Läs mer om Global Award här