Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Klokare med krisen?

14 november 2023

Hur bra hanterar egentligen Sverige ekonomiska kriser och vilka lärdomar borde vi dra av dessa? Fredrik Heyman, Lars Persson och Pehr-Johan Norbäck, alla forskare vid IFN, diskuterar just detta i sin rapport ”Strukturomvandling under ekonomiska kriser – var covidkrisen annorlunda?”. En rapport som presenterades på ett seminarium anordnat av Fores.

Sverige har under de senaste decennierna upplevt flera ekonomiska kriser. I dag lever vi i efterskalven av pandemin och de omfattande krisåtgärder som infördes. Frågan är hur väl Sverige hanterar ekonomiska kriser och vad som krävs för en resilient och anpassningsbar ekonomi.

Dessa frågeställningar diskuterar Fredrik Heyman, Lars Persson och Pehr-Johan Norbäck, alla forskare vid IFN, sin rapport ”Strukturomvandling under ekonomiska kriser – var covidkrisen annorlunda?”- En rapport som presenterades på ett seminarium arrangerat av Fores.

Ladda ner rapporten här.

Se seminariet här.