Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

SNS Konjunkturrådsrapport presenterades i Malmö

5 februari 2024

Lars Persson, ordförande i SNS Konjunkturrådsrapport 2024: Näringslivets produktivitetsutveckling, presenterade rapporten hos SNS Skåne i Malmö fredagen den 26 januari.  

I rapporten undersöker fyra nationalekonomer under ledning av professor Lars Persson faktorer som påverkar produktivitetsutvecklingen i näringslivet, med fokus på Sverige. Forskarna bidrar med ny empirisk kunskap. De diskuterar också policyåtgärder som kan öka produktiviteten i näringslivet.

Lars Jonung, professor emeritus Lunds universitet; Pernilla Johansson, seniorekonom Swedbank; och Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), riksdagsledamot i Näringsutskottet, kommenterade rapporten och deltog sedan tillsammans med Lars Persson i en paneldebatt. Thomas Pålsson, ordförande SNS Skåne, modererade. Läs rapporten.