Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Studie nominerad till Antitrust Writing Awards

5 maj 2021

Henrik Horn, IFN, har med sin uppsats ”International Jurisdiction over Standard-Essential Patents” blivit nominerad till Antitrust Writing Awards 2021. Priset delas ut av förlaget Concurrence och George Washington University. Uppsatsen är nominerad i kategorin Intellectual Property och är en av tio nominerade uppsatser.

Standard-essentiella patent är patent som krävs för att uppfylla en industriell standard. Ett exempel är 4G-standarden för mobil kommunikation som används för mobiltelefoner av konsumenter och producenter i ett stort antal länder  Innehavare av standard-essentiella patent är ofta förpliktade att licensiera dessa till ”rimliga” villkor enligt avtal med standard-utvecklande organisationer. Henrik Horns studie belyser ekonomiska konsekvenser av att jurisdiktionen över övervakningen av dessa åtaganden fördelas mellan nationella konkurrensmyndigheter i enlighet med de grundläggande principerna för jurisdiktion i internationell rätt — territorialitets- och nationalitetsprinciperna. 

Läs studien här