Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Europaperspektiv 2024: Europeiska unionens djup och storlek i en tid av ofred

7 februari 2024

På ett seminarium den 7 februari presenterades 2024 års upplaga av boken Europaperspektiv, i år med undertiteln Europeiska unionens djup och storlek i en tid av ofred. I såväl boken som på seminariet diskuterade ledande forskare och experter hur EU ska hantera ett antal utmaningar som berör unionens djup och storlek. Redaktörer för Europaperspektiv 2024 är Björn Lundqvist (Stockholms universitet), Anna Michalski (Uppsala universitet) och Lars Oxelheim (IFN och Lunds universitet). Bland bokens författare märks bl.a. Pehr-Johan Norbäck, IFN.

Förutom bokens författare medverkade ledamöter i riksdagens EU-nämnd i en paneldebatt. Inbjuden gästtalare var Jessika Roswall, EU-minister (M).

De ämnen som diskuterades var förutsättningar för differentiering och nya former för associering till EU; EU, migration, integration och arbetsmarknad, samt utvidgning, solidaritet och teknologiska framsteg. 

Se Pehr-Johan Norbäcks presentation