Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Bokmässan: De onödiga jobben

Johan Wennström, IFN, medverkar i ett samtal arrangerat av tankesmedjorna Katalys och Timbro på Bokmässan.

fredag
23 september
Tid
16.00-16.45
Plats
-

Bokmässan skriver:

"Finns det onödiga jobb och vad gör de med tilltron till samhället? 2000-talet har lett till en expansion av jobb som under 1900-talet fasades ut. Idag swishar matbuden förbi på gatorna och rut-tjänsterna springer i trapporna. Samtidigt har det skett en försumpning av arbetsvillkor och anställningsskydd. Många hävdar att det behövs fler "enkla" jobb. Andra menar att de dåliga jobben hotar människans värdighet. Behövs alla jobb? Medverkande: DARIA BOGDANSKA, serietecknare, författare till Wage Slaves, CASPIAN REHBINDER, arbetsmarknadsansvarig på Timbro, och JOHAN WENNSTRÖM, forskare och ledarskribent. Programledare: MARCUS BORNLID LESSEUR, journalist."

Läs mer hos Bokmässan

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.

Fler
05
onsdag
oktober
06
torsdag
oktober

Presentation på Arena Idés lönebildningskonferens

Extern aktivitet
Emil Bustos, Institutet för Näringslivsforskning (IFN)
13
torsdag
oktober

Presentation på SNS: Avtalsrörelsen 2023

Extern aktivitet
Lars Calmfors, IIES och Institutet för Näringslivsforskning (IFN)