Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Sverige rasar i frihets-ranking – ”Det här är grymt allvarligt”

Christian Bjørnskov, Aarhus universitet och affilierad till  IFN, omnämns i en artikel i Fplus.

 

Sverige rasar i ett internationellt frihetsindex samtidigt som regeringen går på offensiven mot marknadsekonomin under pandemin, skriver Fplus och hänvisar till en rapport av Christian Bjørnskov och Timbro.

"Att staten i kriser känner att den måste ”ta tillbaka kontrollen” är inget ovanligt, den typen av tankar dyker upp efter i princip varje kris, menar Caspian Rehbinder, arbetsmarknadsansvarig på Timbro, som tillsammans med Christian Bjørnskov, professor vid Aarhus universitet och IFN, har granskat alla ekonomiska kriser i världen sedan 1993. Deras viktigaste, och statistiskt säkerställda, slutsats är att ekonomiskt fria länder får både färre och mildare ekonomiska kriser än reglerade och statligt styrda ekonomier med höga skatter. "

 

Läs mer