Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Textilarbetare hårt drabbade av pandemin

Fredrik Sjöholm, vd IFN, intervjuas av Svenska Dagbladet om pandemins effekter på produktionsländer för varor som inte säljer lika bra under pandemin.

 

"Att pandemin påverkar flera branscher och länder djupt stod klart redan i dess inledning. I västvärlden har man sett att folk inte handlar i samma utsträckning som tidigare, vilket påverkar producenterna av kläder, skor och elektronik.

– Det ger en negativ inverkan på de produktionsländer som tillverkar dessa saker. Länder som man till stor del hittar i Öst- och Sydasien och till viss del även i Etiopien, säger Fredrik Sjöholm, professor i nationalekonomi vid Lunds universitet."

Läs mer