Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ledare: Rätt att ge företagen fortsatt stöd

Lars Calmfors, IFN och Stockholms universitet, omnämns i en ledare i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet.

 

"Framöver är det dock en annan fråga som behöver hanteras: Hur ska stöden avvecklas när samhället kan vända åter till ett normalläge? I en intervju i Dagens Nyheter (12/1) lyfter ekonominestorn Lars Calmfors fram riskerna med att stöd kan försämra dynamiken i ekonomin om företag som egentligen inte är långsiktigt livskraftiga kan leva vidare. I grunden ligger den gamla schumpeterianska analysen om ”kreativ förstörelse” - att olönsamma företag måste få gå under så att nya kan ta plats."

Läs mer