Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

”Urholkad rättsstat ett slag mot ekonomin”

Niclas Berggren och Andreas Bergh, IFN, skriver om Sveriges fall i Economic Freedom of the World Index, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

 

Indexet mäter graden av marknadsekonomi i 160 länder. Trots att Sverige ligger bra till i flera mätområden, visar indexet att polisen upplevs som mindre pålitlig. Det är mycket oroande att företagare i allt mindre utsträckning upplever att de kan lite på att polisen upprätthåller lag och ordning, skriver Niclas Berggren och Andreas Bergh. Det är också negativt för medborgarnas trygghet och förefaller vara ett viktigt reformområde, skriver forskarna.

Läs artikeln här

Läs även notis på Omni.se