Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Tidens mistillid til marknedsøkonomien er fejlagtig og farlig

ChristianBjørnskov, Aarhus universitet och affilierad till IFN, skriver i en krönika av debattkaraktär i Børsen.

" Lande med begrænsede offentlige sektorer, let regulering og sikre private ejendomsrettigheder udvikler sig langt hurtigere, og er ofte både mere produktive og mindre forurenende end andre. Man kunne derfor tro, at der er et svært valg i den økonomiske politik mellem effektivitet og lighed. Den tradeoff, der har været så vigtig i talrige diskussioner om økonomisk politik, afvises nu i ny forskning. 

Den nye evidens kommer fra en artikel, jeg har skrevet sammen med den fremragende Andreas Bergh fra Lunds Universitet, der er under udgivelse i tidsskriftet Kyklos. I modsætning til tidligere forskning, der forsøgte at se på sammenhængen mellem den førte politik og indkomstniveauet i forskellige dele af samfundet, ser Andreas og jeg på ændringer i politikken og den efterfølgende vækst i indkomsterne.

Det unikke i artiklen med titlen “Does Economic Freedom Boost Growth for Everyone?”, er således dens fokus på dynamiske effekter af politik, der fører til mere eller mindre økonomisk frihed."

Läs hela artikeln här (bakom betalvägg)