Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Jo mere politisk kontrol der er med genåbningen, desto større bliver omkostningerne

Christian Bjørnskov, Aarhus universitet och affilierad till IFN, skriver om återöppnandet av samhället i en krönika i danska Børsen.

"Fredag starter den langsomme genåbning af det danske samfund efter 14 måneders tvangslukning. Det betyder, at et hav af restriktioner, statslig regulering og statsstøtteordninger skal afskaffes over en periode. Et af de store spørgsmål er, i hvilken grad det sidste års reguleringer og støtteordninger bliver videreført eller afskaffet.

Erfaringer fra blandt andet vores egen historie og fra Central- og Østeuropa kan vise sig at være værdifulde i den diskussion. Genåbningen er på mange måder ækvivalent til en liberalisering af samfundet og en reduktion af statens rolle i borgernes og virksomhedernes hverdag. "

Läs mer