Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Reformer för elmarknaden

Thomas Tangerås, IFN, omnämns i en debattartikel i Dagens Industri.

Thomas Tangerås har skrivit en rapport om elmarknaden för Timbro. I en debattartikel signerad Jacob Lundberg och Ellen Gustafsson, hänvisas till rapporten. De förelsår ett antal reformområden varav två baserar sig på Thomas Tangerås rapport. Ett av dem gäller fler elområden:

"Sverige bör delas in i fler elområden än dagens fyra. Till exempel bör Stockholm bli ett eget elområde, med ett elpris som kan skilja sig från resten av landet. Fler elområden behövs för att balansera utbud och efterfrågan lokalt, genom att göra det mer lönsamt att investera där behoven är som störst och där överföringskapaciteten inom dagens elområden inte räcker till. Ytterligare elområden må vara impopulära på de platser som får högre elpriser, men alternativet kan vara strömavbrott, vilket lär vara ännu mindre populärt."

Läs mer