Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

"Privat driven omsorg utmanar den offentliga"

Mårten Blix, IFN, och Henrik Jordahl, IFN och Örebro universitet, omnämns i en debattartikel av Vårdföretagarna i Sydsvenskan.

"Men en färsk forskningsöversikt Privatizing Welfare Services – Lessons from the Swedish Experiment av Henrik Jordahl och Mårten Blix visar att privata aktörer bidrar till högre kvalitet i äldreomsorgen.

Genom nya organisationsformer och arbetssätt utmanar privat driven omsorg den offentliga. När det finns flera olika aktörer ställer det högre krav på alla att bedriva en god omsorg och ständigt förbättra kvaliteten. Lyssnar man på forskningen, till exempel Institutet för Näringslivsforskning, bör privata alternativ även framöver vara en viktig del av välfärden."

Läs mer