Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Andersson: ISK-taket kan vara 3 miljoner

Daniel Waldenström, IFN, intervjuas av Svenska Dagbladet om debatten om ISK-konton.

"Waldenström håller också med om att ISK-sparande har varit skattemässigt förmånligt, bland annat eftersom statslåneräntan, som skatten baseras på, har varit mycket låg de senaste åren. Han är dock skeptisk till att införa ett tak på ISK-sparande.

– Det känns lite som en halvmesyr, säger Daniel Waldenström.

Waldenström pekar bland annat på att det inte går att veta var hushållen kommer att placera de pengar som de inte längre skulle få spara på sina ISK-konton. Enligt honom skulle ett tak inte med automatik innebära högre skatteintäkter, något som Socialdemokraterna vill ha för att finansiera planerade välfärdssatsningar.

– De verkar anta att pengarna kommer att ta vägen där de beskattas mer, men det vet man inte, säger Daniel Waldenström."

Läs mer