Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Kommentar Christian Bjørnskov: Derfor vil Bidens forslag om en global minimumsselskabsskat skade den globale økonomi og saenke vaeksten

 Christian Bjørnskov, Aarhus universitet och affilierad till IFN, skriver en krönika i danska Børsen.

"Lande konkurrerer på mange forhold, som omfatter både privat velstand, offentlig service, infrastruktur, produktivitet og skattetryk. En væsentlig del af denne konkurrence foreslår USA's præsident Joe Biden og hans finansminister Janet Yellen nu afskaffet, ved at de vestlige lande indfører et globalt minimum for selskabsskatten.

Mens forslaget er populært i visse politiske miljøer, er det dybt økonomisk skadeligt og kan sænke væksten i den globale økonomi. Som Institute of Economic Affairs' direktør Mark Littlewood pointerede forleden, ville hele idéen om en global minimumskat være åbenlyst ulovlig, hvis der havde været tale om virksomheder i stedet for stater, der gennemførte den."

Läs mer