Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Klasskamp mot väderkvarnar

Daniel Waldenström, IFN, omnämns i en ledare i Smålandsposten.

Daniel Waldenström har tillsammans med Anders Björklund, Stockholms universitet, skrivit en rapport om myter i ojämlikhetsdebatten. Deras resultat publicerades också på DN Debatt.

Smålandsposten skriver:

"På DN Debatt (7/6) beskriver Anders Björklund och Daniel Waldenström, tidigare professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet respektive professor i nationalekonomi vid institutet för näringslivsforskning, hur centrala delar av vänsterns beskrivning av ojämlikhet bygger på myter om Sveriges ekonomi.

Ojämlikheten i inkomst har ökat långsamt de senaste fyrtio åren. På senare år har den varit i princip stabil. Genom missvisande statistik och bristande jämförelser med andra länder kan den som vill få inkomstskillnader att framstå som mer graverande än de verkligen är. Det på förhand givna svaret är att låta staten ta en ännu större del av människors inkomster och sparade pengar.

Sverige är ett av världens jämlikaste länder. Det har inte skett någon rusande ekonomisk ojämlikhet i samhället som följd av minskat skattetryck."

Läs mer