Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Kommentar Christian Bjørnskov: Højere skatter giver lavere arbejdsutbud og mindre innovation, lytter I Christiansborg?

Christian Bjørnskov, Århus universitet och affilierad till IFN, skriver om hur högre skatter påverkar innovationer i en krönika i danska Børsen.

"Ide kommende år vil skatterne stige i hele den vestlige verden og måske særligt i Danmark. Nedlukningerne har været ekstremt dyre, og gælden skal betales. På samme tid har regeringen store planer for den offentlige sektor, der også skal finansieres. Spørgsmålet er, hvor stor regningen bliver i både øget skat og langsommere vækst.
Ny forskning peger på, at det på langt sigt kan være væsentligt dyrere, end man hidtil har regnet med. I " Taxation and Innovation in the 20th Century", som udgives i det ekstremt prestigefyldte Quarterly Journal of Economics, undersøger Ufuk Akcigit, John Grigsby, Tom Nicholas og Stefanie Stantcheva, hvordan skatter påvirker samfundets innovation.
De fire økonomer fra Harvard, Chicago og Northwestern ser specifikt på, hvordan selskabs-og indkomstskatter har ændret sig på tværs af de amerikanske stater siden 1920 og sammenholder det med, hvordan patenteret innovativ aktivitet har udviklet sig. De fire finder, at både højere selskabsskatter og højere indkomstskatter koster innovation på den lange bane.
Deres statistiske fund indikerer, at 1 pct. højere indkomstskat i gennemsnit indebærer 4 pct. færre patenter og 5 pct. færre " superstar investors" i staten.
På samme måde giver en 1 pct. højere selskabsskat 6 pct."