Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Andreas Bergh: Tänk att cyklar som drivs på el och hyrs via mobilapp ska vara så kontroversiella

Andreas Bergh, IFN, skriver  en krönika på ledarsidan i Dagens Nyheter.

Andreas Bergh skriver om hur människor reagerar på ny teknik, beskriver rädslan för att ungdomar skulle fastna i schackspel och för hur cyklar skulle göra kvinnor infertila och drar paralleller till utvecklingen med fler elcyklar i gatubilden:

"Minst lika intressant är att studera hur människor reagerar på ny teknik i dag. Cyklar är fortfarande kontroversiella, i varje fall om de är elektriska och kan hyras via en mobilapp. Sedan elsparkcyklar plötsligt dök upp i svenska städer för några år sedan har det skrivits spaltmeter med kritik. Men hur mycket är välgrundad och hur mycket borde riktas åt annat håll?"

Läs mer