Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Så påverkade pandemin de med lägst och högst löner

Daniel Waldenström, IFN, intervjuas av Göteborgs-Posten.

Waldenström är en av rapportförfattarna till Skatteverkets rapport om pandemins påverkan på skatteintäkter och inkomster. Rapporten visar bland annat att de med högst löner fördubblade sina bonusar och rörliga ersättningar, medan lågavlönade drabbade hårdast.

"De med en fast anknytning till arbetsmarknaden påverkades däremot ganska lite, exempelvis behöll nära 100 procent av dem i offentlig sektor sina jobb och löner, säger rapportförfattaren Daniel Waldenström, nationalekonom knuten till institutet för näringslivsforskning, IFN."

Läs mer ( bakom betalvägg)