Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Svenskarnas förmögenhet ska följas på individnivå

Daniel Waldenström, IFN, intervjuas av SVT.

Nu ska en ny utredning göra det möjligt att följa svenskarnas fömögenhet på individnivå igen, en möjlighet som togs bort i och med förmögenhetsskattens avskaffande 2007.

"Daniel Waldenström som är ekonomiprofessor ser fram mot att få ta del av den nya informationen. Han ger Danmark som ett exempel på ett land som tar in siffror över hushållens förmögenhet, men ändå inte tar ut förmögenhetsskatt.

– Vi behöver handha skattebetalarnas pengar med största respekt så därför är det viktigt att vi kan utforma skatterna på bästa sätt – då behöver vi information. Vilka skatter som sedan skall utformas är en politisk fråga. Det får ju väljarna ytterst bestämma, säger Daniel Waldenström."

Läs mer