Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Mattias Svensson: Staten ökar orättvisan på bostadsmarknaden

Daniel Waldenström, IFN, omnämns i en ledare i Svenska Dagbladet.

Mattias Svensson skriver om problemen med värdeökningen på bostadsmarknaden:

"Ännu ett problem påpekas av nationalekonomen Daniel Waldenström i SVT:s nyhetsreportage: "Att människor blir förmögna på tur och fastighetsklipp i stället för på utbildning, entreprenörskap och hårt arbete är ingen bra signal i ett samhälle."

Resultatet blir en ordning som känns orättfärdig även för den som inte har något emot att människor blir förmögna. Signalen i en sunt fungerande ekonomi bör vara den omvända: att fler får möjlighet att köpa och äga sitt boende för pengar de tjänat eller kommer att tjäna på eget arbete och entreprenörskap."