Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Lars Calmfors om det makroekonomiska läget

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt berättar Lars Calmfors, professor på IFN och Stockholms universitet, mer om det makroekonomiska läget.

Lars Calmfors, professor på IFN och Stockholms universitet, diskuterar det makroekonomiska läget i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. Facken inom industrin har lämnat ett "ganska rimligt förhandlingsbud" på 4,4 procent, tyckte han - men låglönesatsningarna oroar. 

"Framförallt är det olyckligt i ett läge där arbetslösheten kommer att öka, och den slår ju mot lågutbildade i första hand… Då är det ju dåligt ur sysselsättningssynpunkt om det blir väldigt stora löneökningar för dem med lägst lön. Det är definitivt en dålig timing", sade Lars Calmfors.

Se hela klippet här.