Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Lars Calmfors: Det vore bra för Sverige att byta ut kronorna till euro

När Lars Calmfors, professor på IFN och Stockholms universitet, 1999 avrådde från att ansluta till en gemensam europeisk valuta var det för att svensk ekonomi inte var redo. Det tycker han att den är den nu – men i dag finns det viktigare frågor att hantera akut. Detta skriver Calmfors om i Dagens Nyheter

Diskussionen om huruvida Sverige borde införa euron har länge varit stendöd men har nu tagits upp igen på olika håll. Därför tycker Lars Calmfors att finns skäl att åter granska argumenten – och diskutera hur viktig frågan är.

Läs hela artikeln här

KOLUMNEN. Lars Calmfors är professor emeritus i internationell ekonomi och forskare vid IFN.