Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Podd: Mödradödlighet, ursprung och inkomst

Mödradödligheten i USA är tre till fyra gånger högre än i jämförbara rika länder. Dessutom är den mycket högre för afroamerikanska kvinnor än för vita kvinnor, samt för afroamerikanska kvinnor med låg inkomst. Hur kommer detta sig? Det diskuterar bland annat Petra Persson, affilierad forskare vid IFN, i podden Econofact.

Vad förklarar den höga mödradödligheten i Förenta staterna jämfört med andra rika länder, och vad förklarar ras- och inkomstskillnaderna inom landet? Vad kan politiken göra för att garantera bättre resultat?

Petra Persson, affilierad forskare vid IFN, och Maya Rossin-Slater deltar i EconoFact Chats för att diskutera dessa viktiga frågor.

Lyssna till hela klippet här.