Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Larmet: Nu reas svenska bolag ut – ”Vi tappar konkurrenskraft”

Den svenska kronans ras är ett mysterium för experterna. Debatten om Sverige ska övergå till euron har plötsligt blivit glödhet igen. "Jag ser både fördelar och nackdelar med euron och det är varken himmel eller helvete", säger Lars Calmfors, forskare vid IFN, till Tidningen Näringslivet. 

Riksbanken står just nu inför en svår kraftmätning. Räntehöjningarna fungerar inte som det är tänkt och inflationen är fortfarande högre i Sverige än i andra jämförbara länder. Hushållen har förlorat i köpkraft på grund av den höga inflationen och utgifterna har ökat i takt med Riksbankens räntehöjningar. Det i sin tur drabbar företagen när konsumenterna håller i plånboken.

Flera experter, däribland Lars Calmfors, forskare vid IFN, uttalar sig i Tidningen Näringslivet. 

Läs artikeln här.