Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Hur påverkas vår ekonomi av att Sverige inte har euro?

Innan folkomröstningen 2003, utreddes frågan om Sverige skulle gå med i euron eller inte, grundligt. Hör Lars Calmfors, forskare vid IFN, i Sveriges Radio Studio Ett, om varför man kom fram till att Sverige inte skulle gå med i valutaunionen.

Att Sverige inte har euro märks bland annat när svenskar reser eller handlar utomlands. Det är dyrt idag för oss med kronor.

Innan folkomröstningen 2003, utreddes frågan om Sverige skulle gå med i euron eller inte, grundligt. Hör Lars Calmfors, forskare vid IFN, som ledde utredningen 1996, om varför man kom fram till att Sverige inte skulle gå med i valutaunionen.

Lyssna till inslaget.