Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Nonsens att Sverige inte har mer att ge till Ukraina

Stora resurser har lagts på att skydda svenskars välbefinnande. Staten betalade ut långt mer i el- och pandemistöd än vad som hittills har skickats i bistånd till krigets Ukraina. Med tanke på det egenintresse vi har av att rädda Ukraina finns det uppenbart utrymme att göra andra budgetprioriteringar, skriver Daniel Waldenström, forskare vid IFN, i Dagens Nyheter.

Den fria världen står inför ett existentiellt hot: Rysslands angreppskrig mot Ukraina. Och att vara solidarisk med Ukraina är mer än bra, särskilt ur svensk synvinkel eftersom vi gärna framställer oss som en av världens mest solidariska nationer. Men motsvarar vårt stöd till Ukraina den självbilden?

Läs artikeln här.