Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Magnus Henrekson lämnar vd-tjänst

13 maj 2020

 Magnus Henrekson har efter 15 års  ledning av IFN beslutat att lämna sin vd-tjänst, i enlighet med förutsättningarna i hans anställningsavtal som gör det möjligt för honom att gå i pension 2020.

– Det har varit 15 fantastiska och stimulerande år som vd för IFN. Jag ser nu fram emot att på heltid kunna ägna mig åt forskning och samhällsdebatt, säger Magnus Henrekson.

– Magnus har stått för ett visionärt, produktivt och synligt ledarskap under sin utomordentliga  ledning av IFN. Han har personligen i hög grad medverkat till IFNs starka roll och ställning i samhällsdebatten, säger IFNs styrelseordförande Staffan Bohman.

IFNs styrelse har nu påbörjat arbetet med att rekrytera Magnus efterträdare och  ett chefsskifte bedöms kunna ske i slutet av 2020. Arbetet leds av ordförande Staffan Bohman som kan kontaktas för ytterligare frågor gällande rekryteringsprocessen.

Kontakt: Staffan Bohman: 070-816 66 22, Magnus Henrekson: 070-222 97 00