Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Niclas Berggren och Christian Bjørnskov prisade av Journal of Institutional Economics

10 augusti 2020

Niclas Berggren, IFN, har fått priset ”Reviewer of the Year” av tidskriften Journal of Institutional Economics. Priset är ett erkännande av det arbete Niclas gör med att granska inskickade bidrag till tidskriften. Niclas är en av två pristagare, utöver honom går priset även till Frank Decker.

Dessutom var Niclas, tillsammans med sin medförfattare Christian Bjørnskov, affilierad till IFN, utsedd till en av fyra finalister till ”The Elinor Ostrom Prize”. Priset ges till  den bästa artikeln publicerad i tidskriften under föregående år. Artikeln "Do Voters Dislike Liberalizing Reforms? New Evidence Using Data on Satisfaction with Democracy” visar att marknadsliberala reformer i Europa de senaste 30 åren har ökat tillfredsställelsen med demokratin. Fastän de inte vann priset fann de det uppmuntrande att priskommittén ansåg deras artikel vara en av de bästa.

Niclas Berggren är programchef för forskningsprogrammet Institutionernas ekonomi på IFN. Han har disputerat vid och har titeln docent från Nationalekonomiska institutionen, Handelshögskolan i Stockholm. Han är också affilierad till Nationalekonomiska institutionen vid Ekonomihögskolan i Prag där han också undervisar. Christian Bjørnskov är professor i nationalekonomi vid Århus universitet och affilierad till IFN.