Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Daniel Waldenström medverkar vid Tylösandskonferens

20 augusti 2021

Daniel Waldenström, IFN, är en av de medverkande vid årets SNS Tylösand Summit 2021: Economic Policy in the Covid World and Beyond.

Temat för konferensen är ekonomisk politik och ledarskap i en värld i förändring. Vid konferensen talar bland andra Olivier Blanchard, en av världens mest citerade ekonomer, Stefanie Stantcheva, professor vid Harvard och Nicholas Bloom, Stanford.

Stefanie Stantchevas presentation handlar om hennes forskning om hur människors uppfattning om frågor som social rörlighet, inkomstfördelning, invandrares situation och beskattning skiljer sig åt från hur verkligheten ser ut.  Vid konferensen diskuteras hur det påverkar stödet för olika ekonomisk-politiska åtgärder. Daniel Waldenström inleder presentationen med att presentera färska svenska data.  Efter forskarpresentationerna följer en diskussion med Susanna Gideonsson, ordförande LO, och Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv.

Konferensen hålls digitalt 25 augusti.

Läs mer om konferensen hos SNS