Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

”Eurons Groundhog Day” – Svenska folket förtjänar en annan eurodebatt

21 februari 2023

Svenska Europarörelsen och EU-kommissionens representation i Sverige anordnade tillsammans ett seminarium på temat euron, 20 år efter att Sverige röstade nej till att införa valutan. Medverkade i panelen gjorde bland annat Lars Calmfors, professor vid IFN. 

20 år efter att Sverige röstade nej till att införa euron anordnades nu ett seminarium på temat, detta av Svenska Europarörelsen och EU-kommissionens representation i Sverige. Panelen bestod av Panelen bestod av Lars Calmfors, professor vid IFN, Leif Pagrotsky och Henrik Brors, och vi fick ta del av intressanta diskussioner om den europeiska valutaunionen, både ur ett historie- och ett framtidsperspektiv. 

Se hela seminariet här.