Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Så många Ukrainare vill lämna landet permanent

9 mars 2023

Kriget i Ukraina har drivit miljontals människor på flykt. Hur många fler skulle lämna Ukraina om de kunde? Vilka länder vill de till? Dessa frågor, och många fler har analyserats av Olle Hammar, forskare vid IFN, med flera. 

Åtta miljoner Ukrainare har lämnat landet. Ytterligare fyra miljoner vill lämna landet om möjligheten fanns. Vilka länder vill de till? Hur många vill flytta tillbaka till Ukraina? Hur många vill lämna permanent? Det analyseras av Olle Hammar, forskare vid IFN och Institutet för framtidsstudier, tillsammans med flera forskarkollegor.

Läs mer här. 

Resultaten finns även i en längre artikel i VoxUkraine