Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

”The Duncan Black Prize" går till affilierad forskare vid IFN

17 mars 2023

Christian Bjørnskov, affilierad forskare vid IFN, har tilldelats ”the Duncan Black Prize"  för sin artikel "Emergencyncies: on the misuse of government powers".

Christian Bjørnskov, affilierad forskare vid IFN, har tilldelats ”The Duncan Black Prize" (tillsammans med Stefan Voigt, Hamburg) för sin artikel "Emergencyncies: on the misuse of government powers".

Artikeln kommer att publiceras i Public Choice, och visar först och främst att bistånd under och efter naturkatastrofer inte fungerar som de är avsedda. Även regeringar i etablerade demokratier kan, i krissituationer, missbruka undantagstillstånd om tillfälle ges. De extra befogenheterna, som ofta motiveras av att de är nödvändiga för att regeringen ska kunna agera effektivt, missbrukas helt enkelt.

Kontenta: politiker gör inte rätt när det verkligen brinner, utan väljer istället att missbruka sitt ledarskap för att tillfredsställa sin strävan efter mer makt. Detta leder i sin tur till att fler människor förolyckas i katastrofer.

Läs mer här.