Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Svensk television – efterfrågan, tillverkning, import. En prognos

Bok
Referens
Wallander, Jan, E. Hardin, N. Paulsson, K-O. Samuelsson och H. Söderlund (1954). Svensk television – efterfrågan, tillverkning, import. En prognos. Stockholm: IUI.

Författare
Jan Wallander, E. Hardin, N. Paulsson, K-O. Samuelsson, H. Söderlund

Industriens Utredningsinstitut åtog sig i juni 1953 på uppdrag av Televisionsutredningen att utföra vissa undersökningar rörande de samhällsekonomiska konsekvenserna av televisionens införande i Sverige. Utredningsuppdraget avsåg i huvudsak två centrala problemställningar. För det första skulle man försöka göra en uppskattning av efterfrågan på televisionsapparater i Sverige under en viss utbyggnadsperiod. För det andra ingick i uppdraget att mot bakgrunden av den svenska industriens produktionsmöjligheter och konkurrensläge gentemot utlandet söka bedöma hur stor den inhemska tillverkningen av televisionsapparater och delar därtill kunde beräknas bli. Dessa beräkningar skulle ligga till grund för en uppskattning av dels de nyinvesteringar som erfordrades för inhemsk tillverkning, dels importen av televisionsapparater och delar därtill.