Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Reklamens ekonomiska roll

Bok
Referens
Albinsson, Göran, Sten Tengelin och Karl-Erik Wärneryd (1964). Reklamens ekonomiska roll. Stockholm: IUI och Almqvist & Wiksell.

Författare
Göran Albinsson, Sten Tengelin, Karl-Erik Wärneryd

Industriens Utredningsinstitut har sedan flera år ägnat en betydande del av sina resurser åt studier av efterfrågeutvecklingen inom den privata konsumtionen. Ett problem som därvid ofta aktualiserats är i vilken utsträckning reklam och andra försäljningsansträngningar kan påverka efterfrågan. Institutet har därför ansett det motiverat att göra en studie av reklamens ekonomiska betydelse. Det har i första hand gällt att presentera och diskutera några centrala frågor. Då det på reklamområdet föreligger en stor brist på allmänt tillgängligt empiriskt material har föreliggande bok med nödvändighet huvudsakligen fått en principiell inriktning.

Reklamen är mycket omdebatterad. Det har emellertid hittills saknats en översiktlig framställning av vad man på forskningens nuvarande ståndpunkt vet om reklamens verkningar, vilken kan tjäna som en gemensam plattform för diskussionen. Det är institutets förhoppning att denna bok i någon mån skall kunna fylla ifrågavarande brist.