Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Svensk industri 1972–1977

Bok
Referens
Wohlin, Lars, Märtha Josefsson och Rolf Rundfelt (1973). Svensk industri 1972–1977. Stockholm: IUI.

Författare
Lars Wohlin, Märtha Josefsson, Rolf Rundfelt

Hur kommer sysselsättningen och produktionen inom industrin att utvecklas till 1977? Vilken tillväxttakt i industriinvesteringarna kan man räkna med? Dessa och andra frågor belyses i denna utredning, Utredningen har gjorts för långtidsutredningens räkning och innehåller också en revidering av den bedömning av industrins utveckling som gjordes för perioden 1970-1975 i 1970 års långtidsutredning.

Till grund för prognoserna ligger en enkät till industriföretagen, i vilken deras planer för den närmaste femårsperioden vad gäller sysselsättning, export, investeringar m.m. inhämtats. Bedömningen av den framtida utvecklingen bygger också på en diskussion av de allmänna förutsättningarna för industriell utveckling vad gäller tillgången på arbetskraft, finansieringsmöjligheter etc. Särskild tonvikt läggs vid den analys av vad den inhemska efterfrågeutvecklingen för industrivaror betyder för industrins tillväxt i Sverige. Därvid görs vissa beräkningar av hemmamarknadens tillväxt med utgångspunkt från den statliga långtidsutredningens kalkyler.