Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Om förlängd skolgång

Bok
Referens
Eliasson, Gunnar och Eugenia Kazamaki Ottersten (1994). Om förlängd skolgång. Stockholm: IUI.

Författare
Gunnar Eliasson, Eugenia Kazamaki Ottersten

Kan mer utbildning lösa de rika industriländernas sysselsättnings- och stagnationsproblem? Vad innebär då utbildning? Vad händer med dem som slarvar i grundskolan? Är det någon idé att lägga på ytterligare ett års grundskola eller ska kraven på prestation i skolan i stället skärpas? Vilka krav ställer dagens företagare på arbetstagarna vid nyrekrytering? Hur mycket större blir kraven på den medelålders arbetare som förlorat sitt jobb? Kan man genom utbildning förhindra att en sådan situation inträffar och/eller underlätta för den arbetslöse att åter finna arbete? Hur ser den utbildning ut som bäst förbereder studenten för arbetslivet?

Dessa är några av de frågor som föräldrar skolungdomar och arbetstagare måste ta ställning till, konstateras i boken. Samtidigt hävdar författarna att även det bästa utbildningssystem kan göras ineffektivt av en dåligt fungerande arbetsmarknad.