Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Employment Protection Legislation: Evolution, Effects, Winners and Losers

Bok
Referens
Skedinger, Per (2010). Employment Protection Legislation: Evolution, Effects, Winners and Losers. Cheltenham, UK: Edward Elgar.

Författare
Per Skedinger

Vad säger forskningen om effekterna av olika komponenter i anställningsskyddet, såsom turordningsregler, ensidigt underlättande av tidsbegränsade anställningar och möjligheterna att avvika från lagens bokstav i den praktiska tillämpningen? Hur påverkas olika grupper på arbetsmarknaden och olika typer av företag av anställningsskyddet?

Lagen om anställningsskydd är ett av de mest uppmärksammade och omdebatterade ämnena på arbetsmarknadens område. Docent Per Skedingers nya bok är en unik sammanställning av mer än hundra internationella forskningsstudier på området. Boken ger en överblick över utformningen, utvecklingen och forskningen rörande effekterna av arbetsskyddslagstiftning världen över.

Boken vänder sig till alla, från forskare, arbetsrättsjurister och utredare till beslutsfattare, med ett intresse för arbetsmarknadsfrågor och arbetsskyddslagstiftningens olika effekter och konsekvenser.

Per Skedinger

+46 (0)8 665 4553
+46 (0)70 486 0389
per.skedinger@ifn.se