Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Global Award 2017 för studier om äganderätt

16 maj 2017

Hernando de Soto, grundare av tankesmedjan Institute for Liberty and Democracy (ILD) i Lima, Peru, har tilldelats Global Award for Entrepreneurship Research 2017. "Fem miljarder människor är fattiga därför att de inte ingår i samhälleliga nätverk av tillit", sa de Soto när han på måndagen mottog priset som överräcktes av finansminister Magdalena Andersson. Han visade sitt pass och kreditkort för att illustrera hur människor i utvecklade länder enkelt kan resa och göra affärer.

Från vänster ses Lars Backsell, Recipharm, Magnus Henrekson, IFN, Joakim Appelquist, Vinnova, Magdalena Andersson, Hernando de Soto och Tove Lifvendahl, SvD och moderator.

 

Hernando de Soto höll en föreläsning (startar 13:40 in i klippet) i samband med att han mottog Global Award 2017 i Konserthuset i Stockholm.

Läs Hernando de Sotos prisföreläsning


Finansminister Magdalena Andersson överlämnade priset till Hernando de Soto, tillsammans med Johan Eklund, professor och vd Entreprenörskapsforum. I bilden ses även unga musiker från Lilla Akademien som spelade vid prisceremonin.


Johan Eklund, Entreprenörskapsforum, Hernando de Soto och Magnus Henrekson, IFN, i samband med prisutdelningen. De Soto håller i statyetten "Gud hand" av Carl Milles som är en del av utmärkelsen Global Award for Entrepreneurship Research.  


Global Award for Entrepreneurship Research belönar forskning som bidragit till att öka förståelsen för entreprenörskap. Priset är med sin prissumma och sin globala ansats unikt i sitt slag. Priset består av statyn ”Guds Hand” av Carl Milles och en prissumma på 100 000 euro. Priset instiftades 1996 och nylanserades under nytt namn 2008. Prisets grundare är Entreprenörskapsforum, medgrundare är Institutet för Näringslivsforskning (IFN), medfinansiär är VINNOVA. Donator: Stockholms Köpmansklubb.