Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Hur väl förberedda är vi inför nästa kris?

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser har fått i uppdrag att ge en seminarieserie för regeringskansliets samt relevanta myndigheters analytiker om ekonomiska kriser. Medverkar gör Lars Calmfors, forskare vid IFN.

onsdag
06 december
Tid
13.00-14.00
Plats
Enbart digitalt via Tillväxtanalys webbplats

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser har fått i uppdrag att ge en seminarieserie för regeringskansliets samt relevanta myndigheters analytiker om ekonomiska kriser. Myndigheten försöker belysa kriser ur två perspektiv:

1. ex ante = vad kännetecknar en ekonomi med hög motståndskraft och vilka avvägningar innebär detta?
2. ex post = vilka effekter på svensk ekonomi och svenskt näringsliv har vi sett i tidigare kriser och hur kan vi hantera effekterna när de väl sker?

Medverkar gör Lars Calmfors, forskare vid IFN. 

Läs mer här.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.