Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Policyseminarium: Ett nytt skatteprogram på IFN

Sverige är ett land med höga skatter och ambitiös omfördelningspolitik. Behovet av skatteforskning, som studerar skatters påverkan på ekonomisk aktivitet och omfördelningens effektivitet, är därför stort. IFN:s nya skatteforskningsprogram, ”Skatter och samhälle”, vill öka kunskapen om skatters betydelse i den svenska samhällsekonomin.

torsdag
16 februari
Tid
16.00-17.30
Plats
Grevgatan 34, samt Zoom

Välkommen till ett policyseminarium där Daniel Waldenström, professor på IFN och programchef, berättar mer om ”Skatter och samhälle”, ett nytt skatteforskningsprogram som ska generera forskning och kunskap om skatters betydelse i den svenska samhällsekonomin.

Programmet kommer att behandla flera olika aspekter av beskattning, exempelvis hur skatter påverkar företag och hushåll i deras beslut om investeringar, skatteplanering och arbetsutbud. Att förstå hur skatter påverkar dessa processer är därmed en viktig uppgift för den ekonomiska forskningen

Seminariet följs av en paneldiskussion mellan Daniel Waldenström, Jesper Ahlgren, statssekreterare på Finansdepartementet och Klas Tikkanen, direktör på Nordic Capital. 

Samtalet modereras av Eva Strindberg Lindgren, kommunikationschef IFN.

Tid och plats:

Torsdagen den 16 februari 2023 kl 16.00 - 17.30 i IFN:s lokaler på Grevgatan 34 i Stockholm och du är välkommen att delta via Zoom. Vi kommer att skicka en länk till dig i god tid före seminariet.

Anmäl dig här

Seminariet kommer att spelas in och kan ses i efterhand via vår hemsida.

Vid frågor kontakta eva.strindberg@ifn.se eller elisabeth.gustafsson@ifn.se

Policyseminarium

IFN anordnar seminarier för allmänheten. Ämnen för dessa är hämtade från IFN:s forskning. Publiken utgörs till stor del av ledande beslutsfattare, experter och opinionsbildare.